LKLT

Preventiva

Diagnostifikimi hershem PARANDALIM PRIMAR- është një grup ndërhyrjesh që parandalojnë zhvillimin e një proces kanceroz duke përfshin këshilla …

Si të na gjeni?

Adressa: Lagja e Spitalit Klinika onkologjike, PRISHTINË 10000, KOSOVË
Tel/Mob: 039/ 434 174;  049/ 145 008

Shiko më shumë >

Kush jemi ne?

Liga Kosovare në Luftë Kundër Tumorit, është një shoqatë e krijuar në vitin 2016, falë projektit “Preventimi dhe Stili i jetës në Kosovë”, promovuar nga Trentino me Ballkanin OJQ, LILT-Sezione Trento, Qendra Kosovare auto-ndihmese të Agjencisë për Demokracinë Lokale të Kosovës.

Ç'farË bËjmË ne?

  • Nxisim fushatat për ngritjen e vetëdijes për parandalimin e kancerit dhe për adoptimin e mënyrave të jetesës së shëndetshme;
  • Organizojmë fushata edukimi në klasat e shkollave (fillore dhe të mesme) në promovimin e mënyrave të jetesës së shëndetshme dhe aktive;
Të gjitha njoftimet më të reja nga LKLT

Njoftime

Koordinator i Projektit

Koordinator i Projektit Liga Kosovare në Luftë Kundër Tumorit (LKLT) Vendi I punes: Prishtinë ATB ONLUS: Associazione Trentino con i Balcani është një organizatë italiane

Lexo më shumë »

Suport Psikologjik

RENDESIA E SHENDETIT MENDOR DHE PERBALLJA ME SEMUNDJET KANCEROGJENE

Çdo te merkure prej ores 09:00 ne zyret e LKLT-se eshte prezente psikologia. 

Shëndeti është një gjendje e mirëqenies së plotë Fizike, Mendore dhe Sociale dhe jo thjesht mungesa e sëmundjes (OBSH).

Shendeti Mendor përfshin mirëqenien tonë emocionale, psikologjike dhe sociale, dhe ndikon mënyrën se si mendojmë, ndjehemi dhe veprojmë.
Shëndeti mendor eshte po aq i rendesishem sa shendeti fizik. Të kërkosh ndihmë profesionale/psikologjike nuk është dobësi, por është forcë dhe kujdes ndaj shëndetit tuaj mendor.

Lexo më shumë >

Për më shumë suport na shkruani

EVENTE DHE NGJARJE

Publikime

Publikime

Shpërndaje me miq botimet tona!

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn

Rrjete Sociale

Karta e të Drejtave të Pacientit

1.E drejta për masat parandaluese

Çdo individ ka të drejtë për një shërbim të duhur për të parandaluar sëmundjet.

  • Shërbimet shëndetësore kanë për detyrë për të ndjekur këtë qëllim duke ngritur vetëdijen e njerëzve, duke garantuar procedurat shëndetësore në intervale të rregullta pa pagesë për grupe të ndryshme të popullsisë në rrezik, dhe duke e bërë rezultatet e kërkimit shkencor dhe inovacionit teknologjik në dispozicion për të gjithë.

2. E drejta e qasjes

Çdo individ ka të drejtën e qasjes në shërbimet shëndetësore të cilat i kërkojnë nevojat shëndetësore të tij/saj. Shërbimet shëndetësore duhet të garantojnë qasje të barabartë për të gjithë, pa diskriminim në bazë të burimeve financiare, vendbanimit, llojit të sëmundjejs ose kohen e qasjes në shërbime.

  • Çdo pacient ka të drejtën për shërbim adekuat, pavarësisht pranimit te tij në një spital të madh ose të vogël apo klinike.
  • Çdo pacient, ka te drejtën për kujdes urgjent ose të domosdoshëm spitalor apo jashtë spitalor.
  • Një pacient që vuan nga një sëmundje e rrallë ka po të njëjtën të drejtë për trajtimin e nevojshëm dhe mjekim, si dikush me një sëmundje të zakonshme